top of page
2023 Lede dag van de academies HR WillemDeLeeuw-49.jpg

12+ Muzieklab

Na muziekatelier graad 2 volgt muzieklab graad 3.

Na graad 2 bouw je gedurende 3 jaar in graad 3 verder op wat je al kent en kunt. Je volgt 1u muzieklab + 1instrumentles + 1u groepsmusiceren.  
 

Je kiest uit één van de 5 muzieklabs. Scroll naar beneden voor meer info over de verschillende keuzes. Muzieklab ritmesectie (op maandag in EMotia) is gloednieuw.
Uurrooster muzieklab graad 3 


De instrumentles ken je al uit graad 2.
Uurrooster instrumentles 2024-2025


In groepsmusiceren leer je samenspelen in kleine ensembles of grotere orkesten. Je kiest voor een instrumentgebonden ensemble of voor een van beide koren (een voor jongeren en een voor volwassenen).
Keuzes en uurrooster groepsmusiceren 2024-2025


Vanaf graad 3 kun je ook kiezen om groepsmusiceren in een fanfare, een harmonie of een symfonisch orkest te volgen. Voor deze alternatieve leercontexten (ALC) heeft de Kunstacademie verschillende partnerverenigingen. Bespreek met je instrumentleerkracht wat de verschillen zijn. Hij/zij helpt je bij je keuze. 

​

Starten als je ouder bent dan 12 jaar of volwassen?

Je begint in graad 2 aan een driejarig traject met 2u Muziekatelier volwassenen en 1u Instrumentles per week. Nadien volg je in graad 3 en graad 4 hetzelfde traject als wie als 8-jarige startte. 
 

In muziekatelier voor volwassenen leer je alle muzikale technieken. Je leert noten lezen en je gehoor gebruiken. Je leert zingen en jezelf te begeleiden op verschillende instrumenten. 
Uurrooster muziekatelier volwassenen 2024-2025


In de instrumentles volg je les in kleine groepen van max 4 lln.
Klik hier voor meer info over de instrumentles. Na de instrumentenvoorstelling kies je een instrument.

 

​


Interesse in deze cursus? Schrijf je hier in!

​

Muzieklab
Kies 1 muzieklab
uurrooster muzieklab 2024-2025

Muzieklab beleven (1u/wk)

Wist je dat het nummer 'Memories' van Maroon 5 volledig gebaseerd is op 'Canon in D' van componist Pachelbel? En dat Mozart een echte celebrity was, maar zo arm stierf dat hij in een massagraf terecht kwam?

We leren over componisten, bouwstenen van muziek, instrumenten, orkesten, muziekstijlen van vroeger én vandaag. Ook concertbezoeken kunnen hier niet ontbreken!

Muzieklab ritmesectie (1u/wk)

In dit muzieklab ga je meteen aan de slag ;-) en leer je over alle bouwstenen van muziek, instrumenten, muziekstijlen van vroeger én vandaag door te ervaren. Hier zal je actief musiceren met verschillende soorten slagwerk. En ook concertbezoeken kunnen hier niet ontbreken!

Muzieklab arrangeren (1u/wk)

Je schrijf zelf arrangementen van stukken, die je tijdens de les ook uitvoert.

Na drie jaar arrangeren kun je in graad 4 naar het schrijflab (2u/week) waar je leert componeren en je composities ook uitvoert. Dit kan ook al in graad 3 na advies van je docent. 

Muzieklab DJ (1u/wk)

Je ontdekt stap voor stap hoe en waarom nummers in elkaar gemixt worden, welke verschillende technieken en genres er bestaan en hoe je een DJ-set kunt opbouwen.

Muzieklab Studio Electronics (1u/wk)

Je leert werken met synthesizers, drumcomputers en andere creatie-hardware. Je experimenteert met opnametechnieken. Je realiseert je muzikale ideeën met digitale technieken. Misschien componeer je wel een song!

bottom of page